torstai 23. kesäkuuta 2016

Näyttelyä, mätsäriä, agilityä?! Me tehdäänkin jotain!



Hello, world!

Olen kyllä maailman huonoin päivittämään mitään sivuja. Tämä blogiteksti alkaa jo aika hyvin..

Me ei olla (yllätys) tehty taaskaan mitään jännittävää elämässä. Ainakaan omasta mielestä.... Ainon kanssa käväistiin Ummeljoella mätsärissä, jossa tultiin pienten aikuisten sin2! Kaveri oli myös meidän mukana ja hän halusi handlata Emmaa! Emma saikin sin, muttei sijoittunut. Emma on vähän sellainen masentuja kehässä. Häntä ei halua pysyä ylhäällä, koska seisominen on nyt vain niin vakavaa puuhaa! Ainakin toverini sai kokemusta koirista ja mätsäreistä, kerta hänelle on tulossa syksyllä pienen pieni tanskalais-ruotsalainen pihakoira. <3

Tuhdit tytöt.
Kuva: Teija A.

Mutta joo! Käytiin tosiaan siellä Iitin ryhmiksessä. Mukana oli Petra ja meidän kääkkäkasvis. No, menihän se ryhmis odotettua paremmin - odotin nimittäin EH:ta, mutta ERI JUK2 sieltä kuitenkin tuli! Arvostelu oli sitä mitä odotin - tiedostan jo aika hyvin Ainon miinukset ja plussat. En jaksa uskoa, että Aino saisi koskaan ensimmäistäkään sertiä. Onhan se ihan kiva, mutta on se niin erillainen, kun vertaa solakoihin ja pitkäkoipisiin kääkkiin. Ja onhan sen etuliikkeet vähän hupsut. En haluiaisi KUITENKAAN menettää toivoa - onhan Ainon isäkin vähän sellainen koipiennostelija ja onhan Nino kuiteski kerännyt ihan hyvin noita titteleitäkin. Ääh, ristiriitaa suuntaan jos toiseen! Sen olen ainakin päättänyt, etten mene tiukkis-suomituomareille enää olleskaan.. Pitää etsiä niitä saksalaisia, jotka tykkää pienistä ja tiukemmista paketeista!

Tuomarin mielestä Aino oli vähän tuhdissa kunnossa esitetty. Mä en ole varma, tarkottiko se nyt oikeesti koiraa vai minuu. :D

Tuhti vai "tuhti"?
Kuva: Teija A.

Näin kivaa on olla Kaverikoira...
Emman kanssa ollaan pyöritty Kaverikoirien tapahtumissa. Eipä niistä sen enempää. Emma tykkää silityksistä ja huomiosta.

Kyllä siitä vielä noutaja tulee!

Raweja on vaan niin kiva pyöritellä Photarissa.


Ainon kanssa pyörähdettiin kesäkuun alussa Elimäellä mätsärissä, jossa tuli tuloksena sin4! Seisominen oli nyt vähän tylsää ja tyhmää. Kävely onnistui tällä kertaa aika kivasti, Aino katsoi niin nätisti kokoajan eteenpäin, eikä edes pyrkinyt ottamaan katsekontaktia ja pomppimaan namien toivossa.

Mutta! Ollaan aloitettu vihdoinkin se agility koirien kanssa. Emma on entisen omistajansa kanssa harrastanut aksan alkeita, joten Emman kanssa on tosi lunkkia käydä treeneissä. Emman suurimmat treenikohteet on tällä hetkellä takaamenot ja kepit, ja yleisesti ottaen paremmin irtoaminen. Ainon kanssa ollaan treenattu hyppyjä, keppejä ja putkea ja Aino näyttäis olevan tosi innoissaan uudesta harrastuksesta! Ehdollistettiin hyppyjä viime treeneissä ja hypyt alko tulla tosi oma-aloitteisestikkin. Putki pelotti Ainoa ensimmäisellä treenikerralla, mutta nykyään se kirjaimellisesti hyppelee putket niiiiiin innoissaan läpi. :D

Kyllä mä yritin vähän haastaa itteäni, et mentäis johonkin supermölliin Emman kanssa.. Noh, katsellaan loppukesästä, jos uskaltautuisi..

Noh, ei me olla tehty mitään kovin maata mullistavaa siisen. Saatte tässä lopuksi pienen kuvasaasteen vajaa 5 viikkoisista Tojahinin K-pennuista, joita kävin kasvattajalla kuvailemassa!










4 kommenttia:

  1. Kyllä se serti sieltä tulee jos vaan jaksaa nähdä vaivaa! Kattoo tuomarit tarkasti ja lähtee yrittämään. Helmillä on se yksi serti saatu 2014 Marianne Holmilta (!!!) Mistä oon erittäin tyytyväinen koska hänhän on varsin tiukka suomalaistäti :D Enkä nyt enää jaksa Helmiä käyttää suominäyttelyissä, kun siitä huomaa ettei se oikeen tykkää tosta touhusta, toisin kuin tää nuorempi ja sen kanssa onkin aika moisia suunnitelmia. Mutta pakkohan Helmin kanssa on viroon lähteä, kun se yksi serti suomesta on. Eli toivottavasti mulla on ensivuonna Helmivalio ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, se onkin ongelmana, ettei oikein tiedä, millaisia tuomareita valikoida. (Okei, no ne saksalaiset on hyvä alku) Mut ikävä kyllä mä pysty eh/eri tasosesta koirasta vääntää kyl mitenkää sertin saatikka muotovalion arvost. :/ Mut mä oon diilannu asian kanssa kyllä, ehkä joskus hankin sit superlinjasen näyttelykoiran mikä pärjää ja voittaa Maailmanvoittajan. :D Ainahan sitä toki saa unelmoida.. Emma nyt on muutenkin pois pelistä näyttelyiden osalta, se palaa näyttelykentille vast vetskuna. Ainossa on vielä se pienen toivonkipinä, et sen eturinta kehittyis, kun ikää tulee -> etuliikkeet paranis, mut pitäis kyl tulla joku super kehitysihme et nii kävis..

      Poista
  2. Vastaukset
    1. No äläs!! Pitää vissii kohta postaa 6. viikon ikäsiä pennunkuvotuksia.. :D

      Poista